5 ELEMES ÉTREND
Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen
TUDATOSSÁG INTERJÚ 2.: Nemes Iringó, The Sorting Bags
Nemes Iringóval beszélgettem a Tudatosság-interjúk sorozatban, akiben néhány évvel ezelőtt megszületett az igény, hogy egyszerűbb életet éljen, kevesebb szemét legyen a háztartásban, és jobban odafigyeljen a környezetére.
KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK 2018. – mit vennék és mit kapnék szívesen
Hasznos, szép és tudatos gasztoajándék ötletek magyar tervezőktől, és néhány aktuális kedvenc szakácskönyv, amit én magam is kértem a Jézuskától.
TUDATOSSÁG INTERJÚ 1.: Kondora Dóri Szatyor Egyesület
A Szatyor Egyesületben dolgozom, ahol a küldetésünk, hogy mind többen legyünk környezettudatosak: kis lépéseket megtéve, együtt. A táplálkozás mindig fontos volt az életemben, felelősséget érzek a szeretteimért és magamért is, ha arról van szó, mit eszünk.
5 ELEM, 4 ÉVSZAK, és ami köztük van
Ritkán szoktam az 5 Elemről írni a blogon, mert nem könnyű egyszerűen beszélni róla. Közben pedig azzal szembesülök, hogy anyukám nem érti, hogy mit csinálok. Egy nagyon összetett rendszerről van szó, amiről mostanra már egész könyvtáram van.
MARRAKESH, avagy miért isznak édes mentateát a sivatagban?
A marokkói mentatea jól kifejezi, hogy a hagyományos ételek és italok mennyire tükrözik egy nép bölcsességét: egyszerre csípős a rengeteg mentától, enyhén keserű a zöldteától és édes a cukortól. A mentateáról és a marokkói konyha sajátosságai mellett Marrakesh lélegzetelállító palotáiról olvashatsz.
TÖLTSD FEL A RAKTÁRAKAT NYÁRON – felkészülés a hidegebb napokra
Hétfőn lepakoltak egy nagy halom fát egy teherautóról a kertünk kellős közepén, és két esténk telt azzal, hogy bepakoljuk a terasz alá, ahol nem éri az eső. Fapakolás közben elgondolkodtam rajta, hogy most valójában a télre készülünk, és gondoskodunk róla, hogy a hideg napokon ne fázzunk. Te mit teszel annak érdekében, hogy ősszel és télen is jól érezd magad?
MIÉRT ÖRÖMFORRÁS AZ EVÉS?: Az ízek szerepe
VIDEÓ – Miért örömforrás az evés? Az ízek miat! Az ízek szerepe az étrendünkben.
NAPI RUTIN: Hogy nézzen ki az étrended?
VIDEÓ – 2-5 perces videókban egy-egy étkezéssel foglalkozom, és magyarázom, hogy mire érdemes odafigyelni egy napi ritmus kialakításánál. +infogarfika
REGGELIZZ TAVASSZAL IS MELEGET: alapanyagok, fűszerek, ételek
VIDEÓ – De miben különbözik a téli és a tavaszi meleg reggeli? Milyen alapanyagokat érdemes használni? Mit jó enni ilyenkor? Mit mivel hasznos kombinálni?
A MÁJ EGÉSZSÉGE, avagy hogy valósítsuk meg az álmainkat
A médiában, a közösségi oldalakon minden olyan szép és tökéletes. Valószínűleg sokan gondoljátok rólam is, akik olvastok – rendszeresen vagy rendszertelenül –, hogy ez az oldal is szép és jó, valószínűleg zökkenőmentesen megy minden. Hahaha, persze… Hát a zökkenőkről...
TUDATOSSÁG INTERJÚ 2.: Nemes Iringó, The Sorting Bags
Nemes Iringóval beszélgettem a Tudatosság-interjúk sorozatban, akiben néhány évvel ezelőtt megszületett az igény, hogy egyszerűbb életet éljen, kevesebb szemét legyen a háztartásban, és jobban odafigyeljen a környezetére.
KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK 2018. – mit vennék és mit kapnék szívesen
Hasznos, szép és tudatos gasztoajándék ötletek magyar tervezőktől, és néhány aktuális kedvenc szakácskönyv, amit én magam is kértem a Jézuskától.
TUDATOSSÁG INTERJÚ 1.: Kondora Dóri Szatyor Egyesület
A Szatyor Egyesületben dolgozom, ahol a küldetésünk, hogy mind többen legyünk környezettudatosak: kis lépéseket megtéve, együtt. A táplálkozás mindig fontos volt az életemben, felelősséget érzek a szeretteimért és magamért is, ha arról van szó, mit eszünk.
5 ELEM, 4 ÉVSZAK, és ami köztük van
Ritkán szoktam az 5 Elemről írni a blogon, mert nem könnyű egyszerűen beszélni róla. Közben pedig azzal szembesülök, hogy anyukám nem érti, hogy mit csinálok. Egy nagyon összetett rendszerről van szó, amiről mostanra már egész könyvtáram van.
MARRAKESH, avagy miért isznak édes mentateát a sivatagban?
A marokkói mentatea jól kifejezi, hogy a hagyományos ételek és italok mennyire tükrözik egy nép bölcsességét: egyszerre csípős a rengeteg mentától, enyhén keserű a zöldteától és édes a cukortól. A mentateáról és a marokkói konyha sajátosságai mellett Marrakesh lélegzetelállító palotáiról olvashatsz.
TÖLTSD FEL A RAKTÁRAKAT NYÁRON – felkészülés a hidegebb napokra
Hétfőn lepakoltak egy nagy halom fát egy teherautóról a kertünk kellős közepén, és két esténk telt azzal, hogy bepakoljuk a terasz alá, ahol nem éri az eső. Fapakolás közben elgondolkodtam rajta, hogy most valójában a télre készülünk, és gondoskodunk róla, hogy a hideg napokon ne fázzunk. Te mit teszel annak érdekében, hogy ősszel és télen is jól érezd magad?
MIÉRT ÖRÖMFORRÁS AZ EVÉS?: Az ízek szerepe
VIDEÓ – Miért örömforrás az evés? Az ízek miat! Az ízek szerepe az étrendünkben.
NAPI RUTIN: Hogy nézzen ki az étrended?
VIDEÓ – 2-5 perces videókban egy-egy étkezéssel foglalkozom, és magyarázom, hogy mire érdemes odafigyelni egy napi ritmus kialakításánál. +infogarfika
REGGELIZZ TAVASSZAL IS MELEGET: alapanyagok, fűszerek, ételek
VIDEÓ – De miben különbözik a téli és a tavaszi meleg reggeli? Milyen alapanyagokat érdemes használni? Mit jó enni ilyenkor? Mit mivel hasznos kombinálni?
A MÁJ EGÉSZSÉGE, avagy hogy valósítsuk meg az álmainkat
A médiában, a közösségi oldalakon minden olyan szép és tökéletes. Valószínűleg sokan gondoljátok rólam is, akik olvastok – rendszeresen vagy rendszertelenül –, hogy ez az oldal is szép és jó, valószínűleg zökkenőmentesen megy minden. Hahaha, persze… Hát a zökkenőkről...